اندیمشک سالها در انتظار طرح جامع فاضلاب شهری

ساخت وبلاگ

با سلام واحترام

شاید اطلاع داشته باشید که بخشهایی از طرح فاضلاب اندیمشک اجرا شده ولی تا نهایی کردن و افتتاح آن برنامه ای از سوی دست اندرکاران اعلام نمیشود و کلا کسی این مهم را پیگیری نمیکند و شاید شهروندان عزیز از لحاظ محاسن رفع مشکلات آن ،آگاهی کمتری دارند که خیلی پیگیر ماجرا نبوده و مسئولین را در تنگنا قرار نمیدهند.

در مورد اندیمشک به دلیل شیب کم بافت شهری آن طرح فاضلاب کلی به چند دلیل باید دراولویت مسئولین قرار گیرد که جهت اطلاع شهروندان ازلحاظ تخصصی به بخشی ازآن اشاره میکنم :

۱_محتویات فاضلاب بعلت شیب کم در کف کانالهای سطحی ته نشین و رسوب میکنند و نیاز مداوم به پاکسازی دارند که متاسفانه پیمانکاران شهرداری از عهده این کار بر نمی آیند و همیشه کف کانالها لجن رسوب شده و باعث تجمیع انواع پلاستیک ومواد زائد و جلوه ای زشت به خیابانها میدهد.

۲_ بافت قدیمی شهر بخاطر سطح تراز پایین کف حیاط خانه ها ، آبرو خانه ها به وسط کانال متصل میشود و بعلت وجود رسوبات کف و همترازی آن با خروجی آبرو با اندک بارندگی ، روان آبهای حاصل از آن به همراه لجن کانالهای روباز به خانه ها ورود پیدا میکند وبعضا حتی تا بیشتر از یک متر وسایل زندگی شهروندان را غرقاب و باعث خسارات مالی و هزینه های تعمیر خانه های آنان خواهد شد در بارندگی هفته های اخیر شاهد آن بودیم.

۳_موجودات موذی اعم از گرزه موش و سوسک و ...که از فاضلاب و محتویات آن تغذیه میکنند وارد خانه ها و آبرو ها و داخل آشپزخانه ها شده و انواع بیماری را به همراه دارد.قطعا شهروندان تردد گرزه موشها را در سطح معابر مشاهده کرده و به آن واقفند.

۴_بعلت کوچک بودن معابر شهری مخصوصا در بافت قدیمی عرض کانال روباز فاضلاب بسیار کم و دربعضی موارد کمتر از عرض بیل دستی است که کارگران شهرداری از پاکسازی آن عاجزند.

۵_بعضی از شهروندان در حین ساخت و ساز جدید و یا باز سازی خانه های خود مصالح ریخته شده کف کانال را جمع آوری نمیکنند و این امر خود سبب رسوبات در کف کانال های رو بازشده و یا بعضا با زدن پل تردد خودرو به حیاط خود بر روی این کانالها با بتن ریزی کف و جداره و ارتفاع همین کانالهای کوچک را تنگ تر کرده که متاسفانه از دید کارشناسان شهرداری در حین پایان کار پنهان میماند و همین امر،باعث ته نشین شدن رسوبات و کاهش سطح مقطع کانال خواهد شد.

۶_محل اتصال خیابانهای اصلی و فرعی توسط شهرداری متاسفانه با اجرای دالهای بتنی باضخامت نیم متر(ارتفاع کانال اصلی را به اندازه ضخامت دال کاهش داده اند و کاهش سطح مقطع کانال جوابگوی عبور آب نیست) عملا باعث جلوگیری از هدایت فاضلاب شده و در مواقع بارندگی آب فاضلاب به ارتفاع دال برخورد کرده و آب و لجن و تمام محتویات آن را به سطح خیابان فرعی هدایت و تا مدت نیم ساعت بعد از بارندگی و فروکش روان آبها، ارتفاع بیش از ۳۰ سانتی متری لجن درسطح خیابان به طول بیش از ۲۰متر بر روی خیابان باقی میماند.

به طور مثال در تقاطع خیابانهای شهید یساری و شهید دریکوند با جاده انقلاب سالها ساکنان آن بااین مشکل جدی مواجه هستند مخصوصا که مدرسه ابتدایی در آن ناحیه است و تردد دانش آموزان ابتدایی را سالهاست با مشکل مواجه کرده است.

۷_چنانچه طرح فاضلاب اجرایی شود میتوان با ساماندهی این کانالهای روباز و پوشش آنها به شرط هدایت روان آبهای سطحی به طرق اصولی معابر را بزرگتر و حجم ترافیک را در این معابر اصولی تر و شهروندان در تردد جاده های فرعی نفس راحتی بکشند.

ان شاء الله این خواسته به حق شهروندان توسط مسئولین ذیربط در اسرع وقت برطرف و علاوه بر اجرای طرح فاضلاب ، روان آبهای سطحی حاصل از بارندگی سطح شهر را در محله های مشکل دار با بازدید کارشناسانه دقیق در حین بارندگی شدید ،بررسی و مشکلات شهروندان را مرتفع نمایند .

علی بهاروند کارشناس پایه ارشد نظام مهندسی

مهندس  علی بهاروند(یعقوبوند)...
ما را در سایت مهندس  علی بهاروند(یعقوبوند) دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : alibaharvand392 بازدید : 104 تاريخ : شنبه 10 دی 1401 ساعت: 20:24